lauantai 2. tammikuuta 2010

Tervetuloa seuraava vuosikymmen

Nyt on sitten viinat juotu ja höyryt haihdutettu, joten voi aloittaa uuden vuosikymmenen. Se, mitä se tuo tullessaan, on toinen asia.

Joillekkin se tuo ainakin tipattoman tammikuun. Sehän onkin hieno asia! Miettikää, kuinka paljon terveys kohenee, kun ei juo viinaa koko tammikuussa! Voi sitten juoda helmikuussa entistä enemmän viinaa! Voi ottaa nekin kilot takaisin, jotka lähtivät tammikuussa.

"Hei, aloitin juuri tipattoman!"
"Eikun sille, kippis!"
Selkeä suomalainen dialogi. Kuin suoraa Jope Ruonansuun sketsistä.

Tekopyhyyttä ei voi kitkeä yhdestäkään ihmisestä kokonaan, mutta tietoinen itsensä pettäminen on kaikken typerintä ja säälittävintä. Se tekee sen harrastajasta naurettavan jeesustelijan, joka haluaa saada terveydestään välittävän kuvan.

Seikka ilmenee myös lakto-ovo vegetaristien keskuudessa: mitä muita perusteluja heillä on, kuin se, että eivät jaksa tehdä vegaanista ruokaa? He voivat välittää tuotantoeläinten oloista, mutta silti tukevat sitä. Myös se perustelu, että eläimen tappaminen on murhaamista ja he eivät siihen osallistu. Hehän suorastaan ojentavat veitsen teurastusta varten!

Mutta viinan juontiin, tuo suomalaiseen kansallislajiin, on minusta olemassa selkeä teoria: joko viinaa naamaan tai ilman kokonaan. En näe tähän mitään muita vaihtehtoja. Toivottavasti jossain vaiheessa päädyn tuohon jälkimmäiseen vaihtoehtoon, joka on varmasti hyvä elämäntapa.

1 kommentti:

  1. "Seikka ilmenee myös lakto-ovo vegetaristien keskuudessa: mitä muita perusteluja heillä on, kuin se, että eivät jaksa tehdä vegaanista ruokaa? He voivat välittää tuotantoeläinten oloista, mutta silti tukevat sitä. Myös se perustelu, että eläimen tappaminen on murhaamista ja he eivät siihen osallistu. Hehän suorastaan ojentavat veitsen teurastusta varten!"

    Kaipaisin myös lisää perusteluja kirjoittajalta. Tuomitset tässä turhankin avoimesti kaikki lakto-ovovegetaristit julmiksi laiskureiksi, jotka eivät vaan jaksa tehdä täysin kasvispohjaista ruokaa.
    Kysehän voi olla joidenkin kohdalla myös siitä, että lakto-ovovegetarismi on huomattavan paljon helpompi toteuttaa esimerkiksi ravintoaineiden riittävän saannin kannalta. En sano, ettenkö itse kannattaisi vegaaniutta, mutta joillekin sen sovittaminen useille ominaiseen kiireiseen elämäntyyliin on hankalaa.
    Myös rahapolitiikka voi tässä olla kynnyskysymys. Joo, tiedän, soijarouhe ja pavut on halpoja, mutta ei ainoastaan niillä elä. Maidonjuonti on yksinkertaisesti helpoin tapa saada kalsiumia (joo ja tiedän senkin, että kaalissa tai pähkinöissä on rutkasti kalsiumia) ja soijamaitolitra maksaa yli tuplasti enemmän kuin normaali lehmänmaito.

    Ja älä ota kommenttejani liian vakavasti, olen vain sitä mieltä, että perustelusi eivät ole riittävän kattavat suoraan tuomitsemiseen.

    VastaaPoista